Când “2” este un număr mic, care ascunde un efort mare

Pe 16 Aprilie 2015 avea loc primul curs de “Lindy Hop & Charleston” pe care îl predam unei comunităţi în formare în Bucureşti şi alcătuită, în acea vreme, din aproximativ 15 iubitori ai genului.
Swing Dance Society Braşov era în 2015 singurul promotor al dansurilor anilor ’20-’40 din România. Construia o comunitate încă tânăra. În Martie 2015 liderii Swing Dance Society Braşov, mi-au propus să conduc filiala din Bucureşti. Valorile şi principiile de dans comune ne-au adus împreună spre această idee: aceea de a construi în România o comunitate puternică de Lindy Hop.

Bucureşti Swing Dance Society al cărei conducător devenisem, se năştea în Aprilie 2015 şi îşi desfăşura cursurile într-o sala prietenă a dansului în general: Studioul D.A.N.S. deţinut de Lucian Stan şi aflat pe Str. Popa Nan.
Era un Aprilie frumos şi cald. Mergeam de multe ori pe jos la sala şi întâlneam iubitori ai Tango-ului sau Salsei pe drum şi mă gândeam: “Cum ar fi ca peste câţiva ani şi comunitatea de Lindy Hop să fie tot la fel de numeroasă, să avem petreceri, practici şi evenimente?”
Cursanţii mei de atunci, oameni curioşi şi entuziaşti, aşteptau cu nerăbdare începerea cursului, la ore târzii. Intrau în sala şi aşteptau cuminţi şi în acelaşi timp zâmbind, urmărind mişcările celor care se unduiau pe ritmuri Latino. În aceeaşi toamna am ales să dezvolt conceptul, să revin la studioul în care am petrecut primii 6 ani din viaţa de profesor şi deţinător de şcoală de dans: studioul actual de pe Str. Colţei.

Au trecut 2 ani. Între timp mulţi cursanţi şi entuziaşti ne-au trecut pragul. Petrecerile lunare cu muzică specifică le-am început din Octombrie 2015, iar de aproximativ 1 an organizez săptămânal practică de Lindy Hop iar cursurile… cursurile nu mai sunt doar cu 15 persoane :). Echipa care îmi este aproape, este formată din oameni cu experienţă ce îşi oferă timpul liber pentru un Bucureşti Swing Dance Society  profesionist şi aproape de oameni. Simt că visul devine realitate.
Timp de 2 ani am contribuit, prin dans, la creşterea şi dezvoltarea unor oameni pe care mi-i doresc puternici, ancoraţi în valorile tradiţiei, istoriei şi muzicalităţii, cu principii de viaţă şi de dans pe care să fim mândri că le avem şi le oferim celor din jur.

Am asimilat şi dorit să ofer mai departe. Am învăţat timp de aproape 20 ani dans, profesionalism, valori, tradiţii, muzică, istorie şi nu în ultimul rând cum să fiu OM. Am înţeles că atunci când oferi, primeşti. Când dai ceea ce ai primit, ceva va veni să te completeze acolo unde ai nevoie.

Am dansat şi încă dansez şi în alte “lumi”: Salsa, Tango sau Dansul Sportiv îmi sunt încă aproape. Salsa este o comunitate în care am “crescut” de când primii dansatori ai Bucureştiului în acest domeniu îşi afirmau valoarea. Au trecut mai mult de 15 ani de atunci. Salsa ca şi comunitate a devenit puternică şi mare. Puţini însă îşi mai amintesc valorile de început şi le transmit mai departe. Am ales să fiu printre aceşti “puţini”.

Am început Lindy Hop & Charleston din dragoste pentru dans, istorie, muzică şi tradiţii comune. Îmi doresc în acelaşi timp să fim mai buni, mai sociabili şi respectuoşi, mai frumoşi şi… să DANSĂM. Restul… vine de la sine.

Sărbătorim 2 ani: 2 ani de când am început şi continuăm să începem, ca Bucureşti Swing Dance Society in formula condusă de mine. Fiecare grupa nouă, fiecare pas nou predat e un nou început. Petrecerea nostra de 2 ani e pe 22 Aprilie orele 21.00 la Tonka Soul Café si pe care am denumit-o Sing&Swing, fiind o idee ce promovează dansul in forma lui traditionala si muzica de Swing a orchestrelor din anii ’20-’50. Avem alături şi o formaţie ce oferă muzică LIVE: Swing House Orchestra, show-uri & entertainment cu dansatori ai Bucureşti Swing Dance Society şi un moment aniversar de excepţie pregătit cu mare emoţie, fiind ajutată şi de Adrian Tudor, care a inceput dansul in Noiembrie 2015 in grupele Bucureşti Swing Dance Society şi care treptat a devenit unul din oamenii entuziasti ce mi-a fost aproape şi sprijinit in proiecte, alături de alţi membri ai echipei.

Când “2” este un număr mic care ascunde un efort mare.

Let’s SSwing!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *