Sunt evenimente din viaţă prin care te exprimi aşa cum eşti TU!

Îmi place să mă exprim prin artă şi mai ales prin dans. Arta este o comunicare specială a sufletului, prin mijloace neconvenţionale. Dansul aduce zâmbete în viaţa fiecăruia, prin fiecare mişcare. Sunt laturi ale mele ce sunt de fapt profesie, însă care reprezintă viaţa mea de mai mult de 15 ani: organizator, antrenor, preşedinte, arbitru, dansator .

Este frumos să te poţi exprima pe scenă aşa cum îţi doreşti, să sprijini alte persoane să facă acelaşi lucru şi să fie apreciate, să ştii să evaluezi o mişcare , un sunet, o acţiune dacă este corectă şi în acord cu muzica, să organizezi evenimente prin care să aduci în viaţa celorlaţi o picătură din tine şi esenţa credinţelor tale.

Mă exprim prin fiecare dintre evenimentele pe care le organizez sau la care particip.

Există o parte din mine căreia îi plac muzica şi dansurile anilor ’20-’50 şi aceea s-a exprimat şi s-a simţit extraordinar în atmosfera creată pe 22 Aprilie şi pe 20 Mai la petrecerile “Sing & Swing” ediţia I şi a II-a organizate de Bucureşti Swing Dance Society al cărei preşedinte şi antrenor sunt. Conceptul de petrecere pe care l-am creat este cu muzică live de Swing & Jazz, realizat cu un playlist special ales împreună cu Swing House Orchestra, astfel încât dansatorii din şcoala pe care o conduc şi iubitorii de Lindy Hop & Charleston să se poată exprima şi bucura.

M-am simţit că în Bucureştiului anilor ‘ 20 participând în calitate de artist invitat alături de echipa mea şi dansând la Balul Bucureştiului Interbelic de pe 26 Mai, bal organizat de Fundaţia Calea Victoriei la Cercul Militar Naţional. Fanfara Cercului Militar Naţional şi band-ul Irina Sârbu au creat o atmosfera specială prin muzica lor. Mi-am putut etala personalitatea artistică de dansator de Lindy Hop & Charleston, am simţit ce înseamnă ca mai mult de 250 invitaţi să aprecieze ceea ce tu oferi , iar sentimentul de mândrie profesională în calitate de antrenor a completat setul: am beneficiat de compania unor tineri minunaţi pregătiţi la şcoala pe care o conduc de mai mult de 2 ani: Bucureşti Swing Dance Society, ce au dansat extraordinar în faţa publicului prezent şi alături de acesta.

Perioada Mai – Iunie a fost plină de evenimente frumoase. A urmat pe 27 mai prima ediţie a fenomenului “Swingin’ the streets”. L-am gândit acum mai mult de 2 ani şi am dorit să ofer acest tip de eveniment oamenilor deoarece el îmbină pasiunea mea pentru muzică live, cu plimbarea în aer liber şi dansul pe muzică de Swing & Jazz pe care o apreciez. Proiectul a beneficiat la prima ediţie de sprijinul echipei de suflători ai Swing House Orchestra şi acum el rulează în fiecare ultima sâmbătă a fiecărei luni din perioada 27 mai – 1 octombrie, deja adunând mulţi privitori şi iubitori de dans şi muzică în jurul lui.

În aceeaşi zi de 27 mai a urmat participarea echipei Bucureşti Swing Dance Society împreună cu Swing House Orchestra, ca artişti invitaţi la evenimentul “Femei pe Mătăsari”. A fost o experienţă frumoasă şi plină de neprevăzut. Ploaia de scurtă durata de dinainte de apariţia pe scenă a Swing House Orchestra şi a echipei noastre a făcut că laturile noastre creative să fie puse la încercare. Suntem acum pregătiţi să dansăm în orice condiţii şi chiar şi pe un spaţiu de mai puţin de 1 mp pătrat.

 

Mă simt de multe ori aproape de copiii pe care îi antrenez. Oare au trecut doar câţiva ani de când eram copil? Lucrez cu copiii de mai mult de 15 ani şi îmi place să mă exprim alături de ei prin metode şi comunicare pozitive şi neconvenţionale care îi transformă în adevăraţi oameni de valoare ai societăţii. La Asociaţia Club Sportiv “Feel&Dance” pe care am creat-o şi al cărei preşedinte şi antrenor principal sunt, lucrez cu copiii cu vârste de peste 3 ani, transmiţându-le prin dans valori şi principii pe care la rândul meu le-am acumulat de la colaboratori şi antrenori de valoare din domenii că Dans Sportiv, Tango Argentinian, Salsa, Kizomba, Lindy Hop, dezvoltare personală dar şi de la prieteni şi familie.

Am reînceput în această vara, prin “Feel&Dance”, un proiect pe care l-am lansat în 2011 şi care îmi este aproape de suflet. “Descoperă-mă, sunt talentat!” este la a V-a ediţie şi se adresează în aceeaşi măsură copiilor cât şi adulţilor ce doresc să îşi exploreze talentul de a dansa. Realizat în colaborare cu Primăria sectorului 4, în fiecare Duminică, între orele 17.00-19.30, în perioada 28 Mai-1 Octombrie, în Parcul Lumea Copiilor, prin “Feel&Dance” realizez diverse activităţi legate de dans şi distracţie: jocuri, sesiuni de învăţare a paşilor de dans din diverse domenii, concursuri, demonstraţii ale copiilor din “Feel&Dance” şi adulţilor din “Bucureşti Swing Dance Society”. Mi-am reconectat prin acest proiect atât latura de organizator cât şi de dansator şi adult ce poate inspiră alte persoane să îşi urmeze drumul propriu şi visele.

Am fost profund impresionată de desfăşurarea de forţe şi prietenia declanşate de proiectul “Zilele sectorului 4 şi Festival de voie bună”, pe care l-am organizat prin “Feel&Dance”, în colaborare cu Primăria sectorului 4, în perioada 1-4 iunie, în Orăşelul Copiilor.
Le mulţumesc:
• firmelor cu care “Feel&Dance” colaborează de mult timp, precum LEGO ROMÂNIA, Himalaya (since 1930), Today Advertising ce şi-au arătat suportul deîndată ce au aflat de specificul proiectului şi au devenit parteneri,
• sponsorilor / donatori care au susţinut proiectul prin alimentaţie sănătoasă: Smile Addiction Bucharest şi Baghete pe Roţi;
• voluntarilor numeroşi din echipa “Feel&Dance” ce au susţinut prin timpul şi energia oferite, astfel că un asemenea proiect să se desfăşoare perfect d.p.d.v. logistic;
• artiştilor invitaţi atât din domeniile sportului, dansului cât şi al muzicii: solişti copii şi adulţi ce au susţinut recitaluri muzicale; Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”; “Meloritm” ; trupele Just Dance, Elite Dance; am făcut sport cu Unica Sport şi cântat cu grupuri precum Sentimental Colours, Bohemes en Voyage; dansat cu grupurile “Feel&Dance” şi Bucureşti Swing Dance Society.

În acest proiect aproape toate laturile fiinţei mele au fost implicate:
• am fost organizator şi am pus la dispoziţia celor din jurul meu posibilitatea de a îşi îndeplini visele ;
• am realizat momente artistice în calitate de antrenor al copiilor şi adulţilor cu care lucrez. Au fost demonstraţii atât din domeniul Dansului Sportiv şi modern prin copiii “Feel&Dance” de care sunt mândră, pentru că au participat la un asemenea proiect după doar 2 luni de dans, dar şi din domeniul dansurilor anilor ’20-’50 prin adulţii de la Bucureşti Swing Dance Society care au fost o adevărată inspiraţie pentru cei din jur prin modul profesionist pozitiv şi relaxat de abordare al dansului şi al unui festival.
• am dansat că performer, pe muzică de Swing & Jazz a Big Band-urilor anilor ’20-’50, pe care o promovez şi am împărtăşit dragostea pentru tradiţii, muzică şi muzicalitate, paşi de dans şi valori personale, ce mă caracterizează.

Am încheiat o perioada plină de evenimente cu îndeplinirea unui vis personal pe care îl aveam de când eram copil: participarea pe 17 iunie pe scena Palatului Copiilor, în calitate de balerină, la un spectacol de balet, spectacol de sfârşit de an al şcolii Pas Boutique. Îi mulţumesc profesoarei Gabi Bathory şi colegelor de la grupa de “Începători”, pentru acest minunat moment din viaţă mea. A fi pe acea scenă şi a dansa pe o melodie pe care o iubesc a lui Eugen Doga, melodie aleasă de profesorul şi coregraful nostru Gabi Bathory, a fost pentru mine emoţionant dar în acelaşi timp şi dovadă că visele, dacă perseverezi, se adeveresc.

Este un singur lucru ce mi-a lipsit în toată această perioada: timpul pe care îl dedicam de obicei exersării şi punerii în practică a ideilor legate de Dansul Sportiv de performanţă dar şi de Salsa, Bachata, Tango Argentinian şi Kizomba tradiţionale. Toate aceste dansuri sunt pentru mine un tot unitar ce îmi completează tabloul vieţii şi îmi arată adevărată faţetă a laturilor umane ce prin mişcare fizică, socializare , comunicare verbală şi non-verbală şi înţelegere, ajunge să se dezvolte la întregul sau potenţial. Mă ajută să mă dezvolt că om , dansator şi antrenor şi în acelaşi timp înţeleg cum îi pot sprijini pe ceilalţi să fie ceea ce sunt.
Acest timp sunt sigură că va veni. Tratând totul cu răbdare şi vizualizând ceea ce îţi doreşti, visele se întâmplă la locul şi timpul potrivit.

Sunt evenimente din viaţă prin care te exprimi aşa cum eşti TU!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *