DANSATOR+ MANAGER+ TEAMLEADER+UMANITATE = DEZVOLTARE PERSONALĂ (p. a2-a)

(Partea a 2-a)

“A ști să construiești rețeta de viață potrivită pentru tine și să o dozezi în fiecare perioadă în funcție de ceea ce ți se întâmplă în viața personală și profesională, este o artă. ” Ioana Lupescu (Președinte & Antrenor Asociatia Club Sportiv “Feel&Dance” si București Swing Dance Society)

JOBEN BISTRO GRAND OPENING Noiembrie 2017:

Un alt eveniment la care am participat cu plăcere în Noiembrie 2017 a fost deschiderea oficială a unui restaurant & bar cu un concept deosebit și apropiat prin prezentare celui al București Swing Dance Society pe care îl conduc din 2015. A fost o seară specială în care atât managerul Ioana Lupescu, teamleader-ul dar și dansatorul au fost puși în valoare dar au și învățat.

(Photo by Silviu Ungureanu)

Joben Bistro este un local special amenajat în Centrul Vechi al Bucureștiului, după stilul Steam Punk. Ne-am simțit transportați în timp, în romanele lui Jules Verne, de fiecare dată când am intrat acolo. Mulțumesc pe această cale managerilor Joben Bistro pentru invitație.

Dansul Lindy Hop dar și Charleston pe care le promovez sunt cele tradiționale pe muzică de Swing & Jazz a anilor ’20-’50, a formațiilor și Big Band-urilor de odinioară.

De această dată însă, clientul a solicitat ca show-urile București Swing Dance Society să se desfășoare pe muzică de Electro Swing, lucru cu care managerul Ioana Lupescu a fost de acord, considerând acest lucru ca pe o provocare.

Antrenorul & dansatorul Ioana Lupescu știu că în muzică e important să redai toate instrumentele și orchestratiile așa cum ele au fost realizate la momentul lor, pentru că acest lucru dictează dansul și forma lui. Este alt sentiment ce i se oferă corpului când dansezi pe Electro Swing, iar unele mișcări specifice Lindy Hop-ului nu mai pot fi redate în formă lor originală.

History of Swing https://www.youtube.com/watch?v=dIuhsUSXCvA

Am creat pentru Joben Bistro un show de 15 minute pe muzică de Electro Swing pentru și împreună cu trupa de dans pe care o conduc și care e formată din persoane care își dedică timpul liber din afară serviciului de baza, dansului de Lindy Hop & Charleston. Membrii echipei sunt cursanți ce au venit la cursurile de Lindy Hop din București ale școlii de dans pe care o conduc, în momente diverse precum: Adrian Tudor (Noiembrie 2015), Cristian Rugină (Ianuarie 2016), Augustina Vasile (Iunie 2016), Alexandra Zaharia (Septembrie 2016), Ruxandra Stăncioiu (Octombrie 2016), Nae Șovăială (Februarie 2017), Theodor Grecu (Aprilie 2017) și alții. Efortul depus de ei în timp, la antrenamente, practici și evenimente începe să se vadă.

(Photo by Joben Bistro)

Impactul muzicii asupra trupei a fost divers. Unii membrii au recunoscut că ceea ce le spuneam la curs în privința muzicii tradiționale era adevărat: forma de Electro a Swing-ului, le-a modificat mișcarea iar bounce-ul specific Lindy Hop-ului nu mai putea fi redat așa cum simțeau pe muzica de orchestra, sau au văzut că mișcarea devenise mai mult aerobica decât dansantă. Pentru alții, forma foarte rapidă și deloc ușoară a muzicii de Electro Swing a fost o provocare.

Iată și seara evenimentului. Trupa București Swing Dance Society și managerul & dansatorul Ioana Lupescu  sunt pregătiți. Playlist-ul realizat de DJ-ul București Swing Dance Society, era și el pregătit. Însă, ca în orice eveniment, necunoscute pot apare.

(Photo by Joben Bistro)

Spațiul de dans prevăzut inițial a fost micșorat iar faptul că publicul era foarte numeros ne-a bucurat, însă această necunoscută a pus la încercare capacitatea de adaptare a trupei, adaptare ce s-a realizat ușor, ea fiind antrenată prin cursurile de dans și evenimente anterioare. Treptat și natural s-a creat un spațiu mic dar rotund în care public și dansatori au creat împreună o atmosfera vibrantă. Dincolo de orice, dansul unește oameni și suflete. La fel s-a întâmplat și aici.

Cu greu ne-am desprins de public după ce s-a încheiat momentul nostru de 15 minute și pentru că muzica DJ-ulului Joben Bistro ne îmbia încă la dans (Electro Swing, Mambo & Salsa), am mai rămas pentru a savura ritmurile și băuturile locației.

O seară specială s-a încheiat cu un toast intern al echipei dar și cu o mulțime de idei de îmbunătățit în privința dansului sau show-ului, însă și cu mulțumirea că a fost un succes aceasta etapă din viața trupei, managerului, antrenorului dar și dansatorului Ioana Lupescu.

“ A ști să construiești rețeta de viață potrivită pentru ține și să o dozezi în fiecare perioada în

funcție de ceea ce ți se întâmplă în viața personală și profesională, este o artă.” Ioana Lupescu

DANSATOR+ MANAGER+ TEAMLEADER+UMANITATE = DEZVOLTARE PERSONALĂ

Va continua……….

(articol in 3 părți)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *